Pavlova met karamel zeezout en pecannoten
- Verwarm de ven op 120 graden. Klop de eiwitten met een snufje zout tot er zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toe.
- Ga door tot alle suiker is toegevoegd en er stevige pieken ontstaan. Spatel tenslotte de maïzena en witte wijn azijn er door heen.
- Schep (of spuit) 2 hoopjes van het eiwitmengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak in het midden een kuiltje zodat je straks het bolletje ijs erin kan doen.
- Bak de pavlova’s 75 minuten in de oven, zet de oven daarna uit en laat ze minimaal 3 uur in de oven afkoelen.
- Wanneer je klaar bent om het dessert op te maken, schep in elke pavlova een bolletje pecan karamelijs en maak af met de gehakte pecannoten, mini blokjes fudge. en rasp wat karamel zeezout chocolade erover heen.