- Snijd de selderij, wortel en ui in grove stukken en doe ze in de keukenmachine zodat ze gemalen worden. Bak de groenten daarna in een grote pan met olie. Vervolgens voeg je de geperste knoflook toe aan de pan.
- Bak het gehakt mee bij de groenten, wanneer het gehakt kleur heeft voeg je de wijn toe. Is de meeste witte wijn opgenomen? Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, runderfond, balsamicoazijn, oregano en chilivlokken toe. Laat het lekker sudderen met de deksel op de pan voor een uurtje.
- Uurtje verder? Dan mag de melk erbij en naar smaak de peper & zout. Het staat niet zomaar op tafel, nog even 45 minuten op laag vuur laten sudderen en daarna bijna “droogkoken”.
Je hebt een volle pan saus nu, heerlijk! Wij vriezen het altijd in porties in, scheelt je de volgende keer zo lang in de keuken staan.
Oh nu die fles wijn toch open is, schenk voor jezelf ook een glas in.