- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in dikke repen, Vlaamse frieten!
- Doe ze in een kom en spoel ze om met koud water, daarna laat je ze even staan in het water totdat het meeste zetmeel eruit is.
- Leg de frieten stuk voor stuk op keukenpapier om te drogen. Je kunt de droogdeppen of eventueel wat langer onder een stuk keukenpapier laten liggen. Een theedoek werkt ook.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en die de frieten in een kom om ze te mengen met olie en een beetje zout. Leg de frieten op de bakplaat, niet tegen elkaar aan! Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
- Doe de oven daarna op 225 graden en bak ze ongeveer 15-20 minuten. Houd ze in de gaten, want het bakken gaat dan hard.
- Wanneer de frieten goudbruin zijn gebakken, doekje ze in een grote kom en bestrooi je ze nog met wat zout.
Een lekkere variatie tip, GARLIC FRIES!
1 grote teen knoflook geperst, gemixt met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en gehakte verse peterselie. Besprenkel de frieten hiermee en smullen maar!